Vervoer

Verkeerstechnische infrastructuur:
Op het gebied van verkeerstechnische infrastructuur zijn er verschillende mogelijkheden in de regio Danang namelijk: per bus, trein, boot, taxi en Easy Riders. Binnen  de regio  is het niet mogelijk om gebruik te maken van de trein.

Bus
Tussen Danang en Hoi An is een goede verbinding doormiddel van openbare bussen. Op drie kilometer vanaf het centrum bevind zich het intercity bus station. Het station verbindt Danang met andere grote steden in Vietnam. Voor het kopen van bus tickets kan men terecht bij de ticket office die geopend is van 07:00 tot 11:00 en 13:00 tot 17:00. Regelmatig vertrekken de bussen vanuit Danang naar Hoi An vanaf het lokale station dat is gelegen op 200 meter afstand van het intercity bus station in Danang.  De busreis van Danang naar Hoi An bedraagt een uur. Het is mogelijk om bij haltes gelegen op de route in- en uit te stappen. Er zijn verschillende buslijnen die langs de bezienswaardigheden rijden. Voor de korte afstanden wordt er vaak gebruik gemaakt van minibussen (Lonelyplanet, Danang- Transport, 2014).

Auto
Het huren van een auto in Vietnam is erg duur, omdat de benzineprijs vrij hoog is in Vietnam. Het kost al snel 100USD per dag inclusief  een chauffeur. Als je een auto langer huurt met chauffeur, betaalt men  ook het eten en de overnachting van de chauffeur. Voor toeristen is het aan te raden om een auto met chauffeur te regelen vanwege de andere verkeersregels dan in Nederland (Reisvormen, 2015).

Easy Riders
In Centraal-Vietnam is het mogelijk om de omgeving met een bijzondere manier vervoersmiddel te verkennen. In Danang en omgeving zijn er veel kantoren van Easy Riders gevestigd. Het is tevens mogelijk om vanaf Danang andere steden te bezoeken per easy rider. Wanneer een easy rider wordt gehuurd is er een gids ter plaatse .De prijs voor een Easy toer ligt meestal tussen de 45USD en 65USD per persoon per dag (Reisvormen, 2015).

Taxi

De afstanden van de Cham bezienswaardigheden liggen relatief ver uit elkaar, daarom is een taxi een goede manier om de bezienswaardigheden te bezoeken. Een taxi is ook een geschikt vervoersmiddel voor bezoekers die slecht ter been zijn. Taxi´s zijn gemakkelijk te verkrijgen en zijn erg goedkoop. De taxi chauffeur vraagt een start tarief van 0,47 eurocent en per kilometer 0.68 eurocent. De bezienswaardigheden zoals My Son en Marble Mountains zijn gemakkelijk te bereiken met een taxi.

 

Fiets

Zowel Hoi An als Danang beschikt over relatief goede wegen. De fiets is daarom een goede manier om de afstanden te kunnen afleggen en de Cham bezienswaardigheden te kunnen bekijken. Fietsen is een actieve optie die past bij de doelgroep Kosmopolieten. Fietsen in de regio Danang worden verhuurd vanaf één euro per dag. Sommige accommodaties bieden als service gratis fietsen aan.

Boot

Om op de Cham eilanden te komen zal er gebruik worden gemaakt van een boot. Diverse boten vertrekken vanaf de haven van Hoi An. Er kan een keuze worden gemaakt tussen een speedboot en een gewone boot. De boottocht duurt met een langzame boot ongeveer één uur tot ander half uur maar met een snelle boot kan dit twintig minuten duren. De kosten voor de boot zijn voor toeristen zes euro voor een enkele reis.