Bezienswaardigheden

Hier vindt u de algeme bezienswaardigheden in de regio Danang. De bekendste bezienswaardigheden zijn uitgelegd in de volgende pagina’s. 

Dragon Bridge(Danang)
De brug gelegen over de River de Hàn is bekend vanwege het design, waarin de Vietnamese cultuur goed naar voren komt. De Dragon Bridge is 666 meter lang, 37.5 meter breed en heeft 6 rijbanen. De draak spuwt vuur in het weekend en water door de weeks, daarnaast Kleurt de brug ’s Nachts  verschillende kleuren (Tripadvisor, attractions-Danang, 2014).
Amusement faciliteiten:
Motortour
Een Motortour in Vietnam is één van de meest gewilde activiteiten. Aangezien motorrijden in een vreemd land erg gevaarlijk is, zijn er bij de meeste motortours chauffeurs aanwezig. Tijdens de motortour kan er kennis worden gemaakt met zowel de cultuur als de natuur van het land en de omgeving van Danang. Vanuit Danang is er de mogelijkheid om een motortour deel te nemen. Er zijn verschillende routes waarbij de bezienswaardigheden in en rondom Danang bezocht kunnen worden (dereizigersgids, 2014).

Sociaal culturele kenmerken:
In Vietnam voeren vier godsdiensten de boventoon namelijk, het confucianisme, het taïsme, het boeddhisme en het christendom. De eerste drie stromingen hebben zich gemengd met Chinese godsdiensten. Er is spraken van vrijheid van godsdienst in Vietnam.

Een Vietnamees beschouwt zijn of haar familie als heel belangrijk. Een traditionele familie woont met minimaal drie generaties in één huis, dit veranderd langzamerhand. Het hebben van een zoon in de familie was zeker vroeger een vereiste, de reden hiervan was dat de zoon als hoofd van de familie kon dienen wanneer de vader overleed.

Horeca voorzieningen:
Bamboo 2 Bar
Volgens INSKEEP vallen onder de special attractions de Bamboo 2 bar, deze bar staat bekend om de vele expats die hier komen. Er zijn veel verschillende bieren te verkrijgen voor maar 25,000d. De bar bezit over pooltafels en biedt de mogelijkheid om verschillende sport te bekijken. Dit maakt deze bar aantrekkelijk voor sport en bierliefhebbers en trekt  daarmee een grote doelgroep aantrekt. Bamboo 2 bar is gelegen in horeca voorziening A1 (Lonelyplanet, Nightlife, 2014).

Winkelvoorzieningen:
Bach Dang straat
De winkelstraat Bach Dang staat  ook wel bekend als de mooiste straat van Danang stad. Deze straat is gebouwd toen de Franse kolonisten in de stad waren, dit is de reden dat de straat veel Franse architectuur bezit zoals Champa Graving Museum en de Stadsbibliotheek. Vroeger was de straat genaamd “Quai Courbet” wat de rivier weg betekend, maar in 1956 werd de naam veranderd naar Bach Dang straat. De straat heeft één richting en loopt langs de Han Rivier (vietnamonline, 2014).  De Bach Dang straat behoort volgens INSKEEP onder special attractions en valt aan de hand van de verschillende de detailhandel milieus onder winkelmilieu A.

Markten:

Han Market
De Han market is gevestigd middenin het centrum van Danang en is 28.000 m2 groot. In de Han market is onder andere een food court gevestigd met lokale gerechten. In de overdekte markt zijn verder kleding en cosmetica winkels te vinden. De markt heeft zijn naam te danken aan de locatie,  deze is namelijk gelegen aan de Han rivier. Volgens INSKEEP is ook de Han Market een special attraction en valt onder winkelmilieu A. De markt is erg populair onder de lokale inwoner en de toeristen. Hierdoor krijgt de toerist een unieke ervaring, het dagelijks leven van de lokale inwoner is hier goed te zien. De lokale inwoner doet hier de dagelijkse boodschappen en er komt duidelijk naar voren hoe er gewerkt wordt en welke producten of diensten bij het leven horen.